piątek, 2 listopada 2012

Przepis na Sernik Królewski

SERNIK KRÓLEWSKI


co nam potrzeba:
Ciasto:

  • Paczka z sernikiem królewskim,
  • 80 g margaryny,
  • 1 jajo,
Masa
  • Paczka z sernikiem królewskim,
  • 150 g margaryny,
  • 3 jaja,
  • 500 g zmielonego twarogu najlepiej Twaróg Dr.Oetkera,
  • Brzoskwinie w puszce.
Paczka z sernikiem królewskim zawiera:
  • 400 g mieszanki do wypieku ciasta,
  • 120 g mieszanki do sporządzenia masy serowej.


Do miski wrzucamy mieszankę do wypieku ciasta, dodajemy tłuszcz, jajo i zagniatamy
zagniecione ciasto dzielimy na 4 części 


1/4 ciasta zawijamy w folię aluminiową i sadzamy do zamrażalnika na co najmniej pół godziny.

W czasie gdy ciasto się chłodzi wykładamy okrągłą formę papierem i dajemy ciasto na spód i boki.

Roztapiamy tłuszcz, studzimy go i dodajemy do mieszanki na masę sernikową. Do mieszanki dodajemy też żółtka, twaróg -całość miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
 Białka ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z masą serową.

Na dnie blaszki układamy pokrojone i odsączone brzoskwinie

Całość zalewamy masą serową, a na wierzch trzemy na tarce resztę schłodzonego ciasta.

Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 60-80 minut, sprawdzając co jakiś czas jak ciasto wygląda.

Po upieczeniu 


Smakowitości.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz