SERNIK KRÓLEWSKI
co nam potrzeba:
Ciasto:
- Paczka z sernikiem królewskim,
- 80 g margaryny,
- 1 jajo,
Masa
- Paczka z sernikiem królewskim,
- 150 g margaryny,
- 3 jaja,
- 500 g zmielonego twarogu najlepiej Twaróg Dr.Oetkera,
- Brzoskwinie w puszce.
Paczka z sernikiem królewskim zawiera:
- 400 g mieszanki do wypieku ciasta,
- 120 g mieszanki do sporządzenia masy serowej.
Do miski wrzucamy mieszankę do wypieku ciasta, dodajemy tłuszcz, jajo i zagniatamy
zagniecione ciasto dzielimy na 4 części
1/4 ciasta zawijamy w folię aluminiową i sadzamy do zamrażalnika na co najmniej pół godziny.
W czasie gdy ciasto się chłodzi wykładamy okrągłą formę papierem i dajemy ciasto na spód i boki.
Roztapiamy tłuszcz, studzimy go i dodajemy do mieszanki na masę sernikową. Do mieszanki dodajemy też żółtka, twaróg -całość miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
Białka ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z masą serową.
Na dnie blaszki układamy pokrojone i odsączone brzoskwinie
Całość zalewamy masą serową, a na wierzch trzemy na tarce resztę schłodzonego ciasta.
Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 60-80 minut, sprawdzając co jakiś czas jak ciasto wygląda.
Po upieczeniu
Smakowitości.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz